Werknemer aan het woord: « Van in het atelier tot aan de tekentafel voor een betere connectie met de collega’s. »

Prénom: Doga
Nom: Cakir
Âge: 24
Function: Junior Engineer
Années de service : 1
Werknemer aan het woord: « Van in het atelier tot aan de tekentafel voor een betere connectie met de collega’s. »

Doga kwam na zijn studies energietechnologie aan de UCLL terecht bij EBB*. Op 9 mei 2022 was zijn eerste werkdag. In plaats van direct achter de tekentafel te starten, begon hij in het atelier. Gedurende 3 maanden leerden zijn collega-bordenbouwers, Joris en Tom, hem de materialenkennis en de fijne kneepjes van het vak, zoals het knippen en strippen van draden en het maken van zijn eigen bord. Deze praktische ervaring is van onschatbare waarde gebleken. »Het helpt mij om de meestgemaakte fouten te voorkomen én ik heb nu een betere connectie met de collega’s van het atelier. »

*Leuk weetje: Doga solliciteerde eigenlijk bij P&V Panels, maar omdat daar geen plaats was werd hij door HR doorverwezen naar EBB. Een mooi voordeel van de kracht van de P&V Group!

Joris en Doga

Na deze onderdompeling in het atelier was het tijd voor het echte werk: tekenen. Dit was aanvankelijk een uitdaging, omdat er veel informatie van verschillende partijen in overweging moet worden genomen. Gelukkig kreeg Doga veel hulp van Erik en andere ervaren tekenaars, en waren er regelmatige evaluaties. Hoe ziet een typische dag eruit voor een junior engineer? De dag begint met de overdracht van een offerte, een samenvatting van het project. De offerte wordt doorgenomen en geïnterpreteerd, waarna het schematisch tekenen begint. Na een controle op fouten kan de lay-out worden getekend met de nodige opmerkingen voor de bordenbouwers. Zodra dit is voltooid, wordt het schema ter goedkeuring naar de klant gestuurd. Als de klant opmerkingen heeft, wordt het schema aangepast. Na goedkeuring wordt het schema « in uitvoering » gezet via Eplan. De aankoopafdeling bestelt het benodigde materiaal op basis van de materiaallijst en het getekend bord wordt naar de Perforex gestuurd zodat alles klaar staat voor de bordenbouw. Van zodra het bord klaar is, passeert het nog even langs Quality Control vooraleer het wordt geleverd aan de klant.

Wat ik het leukste vind aan werken bij EBB?

« Humor staat hier centraal. Elke dag wordt er wel een grapje gemaakt. Er heerst een fijne, familiale sfeer én iedereen ondersteunt elkaar. Zo kan zelfs een junior hulp bieden aan meer ervaren tekenaars. »

 

Ook geïnteresseerd in een job als CAE Engineer? Wij zoeken momenteel nog een extra collega voor ons CAE-team. Solliciteer hier.