Samenwerking met Siemens: “Nog betere en completere BMS-oplossingen voor uw projecten”

Samenwerking Siemens: “Nog betere en completere BMS-oplossingen voor uw projecten”

We bundelen de krachten met Siemens Building Technologies. Zo zetten we een grote stap vooruit voor uw gebouwautomatisatie. Dit partnership laat ons toe om nog betere en completere BMS-oplossingen uit te werken voor uw volgende projecten. Onze CEO Bert Denivel en business development manager Stefan Blockx over de erkenning als Solution Partner.

Bert: “Building Technologies is de divisie binnen Siemens die automatisatie-oplossingen ontwikkelt voor commerciële, industriële en openbare gebouwen. Het label Solution Partner geldt als een keurmerk. Partners waarvan Siemens zeker is dat ze kwaliteit afleveren met de producten die zij maken.”

Stefan: “We blijven voor alle duidelijkheid merkonafhankelijk. De keuze voor een bepaald merk volgt altijd vanuit het specifieke project en lastenboek. Alleen zo kunnen we garanderen dat u als klant de best mogelijke BMS-oplossing krijgt voor uw project. Maar als de keuze op Siemens valt, staan we dankzij dit partnership sterker.”

Alle mogelijkheden benutten

Bert: “Als Solution Partner krijgen wij toegang tot hun hele range van oplossingen. Dat betekent dan weer dat wij onze klanten een geïntegreerde totaaloplossing kunnen aanbieden. Het interessante aan het systeem van Siemens is dat het ons toelaat om én KNX én HVAC te integreren. Er zijn niet veel merken die dat totaalpakket aanbieden.”

“Daarnaast hebben we nu een rechtstreekse toegang tot hun productexpertise. Wat maakt dat wij onze voorstellen nog meer op maat kunnen uitwerken voor onze klanten. En er zeker van zijn dat we alle mogelijkheden benutten. Zo zijn we bijvoorbeeld samen ons voorstel gaan toelichten voor het sportcomplex Velodroom in Heusden-Zolder. Met succes.”

“Ten slotte krijgen we nu ook toegang tot de opleidingen van Siemens. En zitten we op de eerste rij bij nieuwe technische ontwikkelingen binnen hun productgamma.”

“Dit is de manier van samenwerken waarin wij geloven. Niet louter als klant en leverancier, maar schouder aan schouder als partners.”

Stefan Blockx, business development manager

Stefan: “De mogelijkheden van gebouwautomatisatie breiden steeds uit. Daarnaast is elk gebouw uniek en heeft elke bouwheer andere verwachtingen. Ten slotte legt de energieregelgeving de lat steeds hoger. Dat alles maakt de BMS-vraagstukken steeds complexer en de nood aan geïntegreerde oplossingen op maat groter. Dit partnership laat ons toe om samen, elk vanuit onze eigen expertise, nog betere oplossingen uit te werken en te integreren voor onze klanten.”

“Met het certificaat Solution Partner maken we onze steeds intensere samenwerking nu officieel. We hebben al verschillende projecten met succes samen afgerond. Siemens vindt in ons een BMS-integrator met de nodige praktijkervaring, slagkracht en kennis. Voor hen de garantie dat we een kwalitatieve vertaalslag kunnen maken van hun producten naar de praktijk.”

“Voor ons is dit dan weer de manier van samenwerken waarin wij als EBB geloven. Niet louter als klant en leverancier, maar schouder aan schouder als volwaardige partners met hetzelfde doel: de best mogelijke oplossing voor de klant.”

“We willen architecten, projectontwikkelaars en hoofdaannemers een totaaloplossing aanbieden. De erkenning van Siemens is een nieuwe stap in dat verhaal.”

Bert Denivel, CEO

Bert: “Ten slotte is dit ook een nieuwe stap in ons BMS-groeiverhaal. Als bordenbouwer hebben we onze strepen al verdiend. We zijn de grootste onafhankelijke bordenbouwer in de Benelux met 100% focus op de buildingmarkt. Dat is vrij snel onze focus geworden toen we in 1982 onze eerste borden bouwden, toen nog in Bree.”

“BMS is in vergelijking met die bordenbouw nog een vrij nieuw verhaal binnen EBB. Maar onze ambities in gebouwautomatisatie zijn even groot. We willen architecten, projectontwikkelaars en hoofdaannemers een totaaloplossing aanbieden. De erkenning van Siemens is een nieuwe stap in dat verhaal.”

Nieuwe manager

“Een volgende stap is onze nieuwe business unit manager voor BMS. Hij start binnenkort en zal deze divisie verder uitbouwen en professionaliseren. Het was geen makkelijke zoektocht, maar we hebben eindelijk iemand gevonden. Een man met ervaring die ons team van ondertussen 12 engineers  zal aansturen.”