ELSTEEL elektrische borden voor UZ Leuven

bordenbouw
<p>ELSTEEL elektrische borden voor UZ Leuven</p>

Campus Gasthuisberg is het grootste universitaire ziekenhuis van België. En de site breidt nog steeds uit. Voor elk van die uitbreidingen en renovaties zijn wij van EBB aan zet. Van de elektrische borden voor de nieuwbouw van het eerste protontherapiecentrum in België tot de vervanging van oude installaties. Maar altijd in ELSTEEL.

 We zijn de enige bordenbouwer in de Benelux die mag bouwen in ELSTEEL. ELSTEEL is een flexibel framework met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Vooral naar grote vermogens is het dé oplossing.

Uiteraard is het een kwestie van standaardisatie voor UZ Leuven. Maar ELSTEEL heeft tal van voordelen voor hun specifieke situatie.

Zo is het een enorm flexibel systeem – we kunnen qua vorm helemaal op maat gaan. ELSTEEL werkt met veelvouden van 20 centimeter. Terwijl bij andere merken er maar een gelimiteerd aantal standaardafmetingen beschikbaar zijn.

Dat levert twee grote voordelen op

 1. We kunnen rond betonnen balken en schachten werken.
 2. We kunnen de volledige muurhoogte optimaal benutten.

Een troef bij nieuwbouw. Maar in de bestaande gebouwen van UZ Leuven soms de enige oplossing om al dat vermogen kwijt te geraken in de beschikbare ruimte.

Daarnaast heeft ELSTEEL nog een technisch voordeel: de lades zijn uitschuifbaar. Daardoor kunnen wijzigingen, uitbreidingen en onderhoud achteraf gebeuren zonder dat het hele bord uitgeschakeld moet worden. Zo blijft alles gewoon operationeel – een must voor UZ Leuven.

Busbar

Het studiebureau van UZ Leuven kiest altijd voor een aansluiting met busbar. Dan is het aan ons om alles zo goed mogelijk te prepareren. Zodat de aansluiting voor de installateur zo efficiënt mogelijk verloopt. Dan komt onze expertise met koperwerken goed van pas: wij ontwerpen alle barenstellen volledig in house.

Over de ELSTEEL-borden

Gemiddeld een zes à zevental borden per gebouw.

 • Hoofdborden in ELSTEEL
 • Noodborden

We bouwden onder meer al de borden voor:

 • Nieuwbouw kinderpsychiatrie
 • Nieuwbouw protontherapiecentrum
 • Nieuwbouw campus Sint-Rafaël

Over UZ Leuven

 • Vier functies: ambulant ziekenhuis, algemeen ziekenhuis, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek
 • 200.000 m² ziekenhuis-, onderzoeks- en opleidingsinfrastructuur
 • 10.000 medewerkers
 • Aantal bedden: 1.500