HVAC-integratie sportcomplex Herent

bms - bordenbouw - hvac
<p>HVAC-integratie sportcomplex Herent</p>

Sportcentrum Bart Swings. Herent heeft haar vernieuwde sportcomplex naar haar ereburger genoemd, de bekendste inlineskater en schaatser van ons land. Wij van EBB zorgden voor de HVAC-integratie: het BMS en de daarbijhorende bekabeling én de HVAC-borden.

Door bordenbouw en HVAC-integratie voor dit sportcomplex te combineren, krijgt onze opdrachtgever één aanspreekpunt voor het totaalplaatje. Plus de garantie dat de borden perfect afgestemd zijn op het overkoepelende systeem.

“De borden voor dit project waren vrij rechttoe rechtaan. Voor de HVAC-kant is de waaier aan mogelijke oplossingen groter. Daarom dat we er een punt van maken om met onze klant aan tafel te schuiven”, vertelt mede-zaakvoerder Bert Denivel. “We willen nooit zomaar een offerte maken. We willen meedenken over de best mogelijke oplossing in functie van de behoeften.”

“Extra uitdaging was dat het hier om een uitbreiding ging. Ook die technieken moesten geïntegreerd worden onder het nieuwe BMS.”

HVAC-integratie sportcomplex

Op de werf zelf maken we op twee manieren het verschil:

  1. Kwaliteit van uitvoering
  2. 100% I/O-testing on site

Kwaliteit bekabeling

“Eén: we zetten extra in op de afwerkingsgraad van de bekabeling. Dat zit ‘m in de details. In het bochtenwerk, bijvoorbeeld. We krijgen geregeld het compliment dat onze graad van afwerking veel hoger ligt dan de standaard.”

I/O-testing tot alles werkt

“Twee: we testen alles. Elke verbinding. Ook als we de bekabeling niet zelf doen. Bij ons is het geen kwestie van naar de werf te rijden en onze programmatie in dat systeem te schieten. Dat is geen kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat alles werkt.”

Is er een probleem? Dan zoeken we uit wat het is en lossen we het op. Zelf, als wij de bekabeling deden. Of in samenwerking met de installateur als wij niet instonden voor de bekabeling. Zo is onze klant 100% zeker dat het werkt.”

Over het gebouw

Uitbreiding van bestaande sportcomplex

  • Oppervlakte: 4.175 m²
  • Indoor sporthal voor balsporten, badminton en judo
  • Gymhal van 860 m²
  • Cafetaria
  • Geasfalteerde pumptrack
  • Finse piste

Over de HVAC-integratie

Regelt alles wat met de luchtkwaliteit te maken heeft: ventilatie, verwarming…

Over de borden

HVAC-bord